zondag 11 maart 2007

halve zondag

dag allemaal,


gisteren opeens een aanval van vermoeidheid over mij gekregen. heb bijna heel de dag geslapen.
na zoveel dagen kranig proberen mijn koorts te onderdrukken, moest ik gisteren ook de duimen leggenvoor het onvermijdelijke: ben 's avonds in bed gekropen met 38,6° koorts.
(in het ziekenhuis wordt de 'koorstgrens' gelegd op 38°.)
onmiddellijk treedt de medische machine in werking. ploef, twee baxters antibiotica in mijn lijf.
aan efficiëntie duidelijk geen gebrek: deze ochtend koorts gezakt tot 37,1°.



ook in de strijd tegen infecties heb ik een ronde moet prijsgeven: ben deze ochtend wakker geworden met een zwelling op mijn rechteroogje. lijkt wel of ik vannacht nen djoef gehad heb van diene dikke nijn in mijn bed, ooit beschouwd als mijn vriend. ik kan me vergissen.



ik hou jullie op de hoogte van deze struggle en ondanks alles kan er ook vandaag al regelmatig een lachje af.



en nu op algemene aanvraag de foto van de dag op vrijdag, nu ook definitief in de blog: VICTORIE !

10 opmerkingen:

Anoniem zei

Dag lieve Lore, Ellen en Ben,

Vecht maar flink tegen al die vuile beestjes, samen zijn jullie sterk. Geef ze maar een djoef terug!
Een dikke zoen;
T. Lut en N.Luc

Anoniem zei

dag lieve schatten allemaal

ik sluit mij aan bij het blogje van T lut en N luc
Geef ze er allemaal maar van langs en vraag nijntje om als hij je helpt de beestjes weg te slaan dat hij moet oppassen zodat hij niet meer op je oogje slaat; het was goed bedoeld van je vriendje...

dikke kunffel
tante kristine

Anoniem zei

Dag Lore, Ellen en Ben,

We duimen mee, dat het morgen beter gaat.

groetjes

van groottante Mieke ( van Anneleen en Augustin )

Anoniem zei

Ellen, Ben en Lore

Er tegenaan, hé...en wij doen mee door aan jullie te denken! Vandaag schijnt de zon extra hard tegen de vieze beestjes. Zorg ook maar goed voor Nijn, want die ziet er ook een beetje slapjes uit met die pleisters en zo...Voor je het weet sta je er weer bij gelijk op die mooie foto onderaan!!!

Dikke kussen, Lies, Philippe, Femke en Anton

Anoniem zei

Als alles je heel erg tegenzit
er geen lichtpuntje wil verschijnen

moet je soms heel erg vechten
om de wolken te laten verdwijnen

maar als je in jezelf blijft geloven
dan is de eerste stap al gezet

en zal je straks kunnen zeggen
dat je ook dit weer hebt gered...

Wij wensen jullie heel veel sterkte in deze moeilijke periode.

Lisa en Bart

Anoniem zei

Dag Loreke, Ellen, Ben en ...

Tof dat we je zo een beetje kunnen volgen. Zeg maar tegen papa dat hij maar veel foto’s trekt zodat we je hier elke dag kunnen komen bezoeken.

Op 22 april zullen we met alle kindjes van Latem en Deurle extra ons best doen voor onze 3de editie van ”Sport tegen kanker” ten voordele van VZW Koester die vele kindjes, mama’s en papa’s begeleiden.

Veel sterkte.
Kusje Mathieu VB

Anoniem zei

schatjes,

Een verhaaltje over alle couleuren van t leven
voor t slapengaan.
Gauw komt het lichtblauw of purpel er weer aan!!
dikke kus , dappere Lore
dikke kus, bellen
tot snel!!
maarten kaat en oscar

De couleuren van het leven
Uit: Omhelzingen van Pjeroo Roobjee

Groen leven, dat is het leven gelijk het is als ge iet of wat hebben wilt dat een ander heeft. Ge zijt groen, en als ge iet wreed gaarne hebben wilt wordt ge groen. De wereld wil iet wreed voilà gaarne hebben, daarom wordt zij wreed groen in maart en april en ten laatste voilà in mei.
Rood leven. Rood leven is gelijk de vlamme. Rood is kokende heet en vol dingen, precies voilà een cirquebarakkenfoor – hete zonne en pijn en bloed en zeer in lichtelaaie plus alteratie waar ge u aan brandt vol wrede blaaskens, voilà dat krijgt g’ervan.
Purpel leven, dat is een plezant leven dat, dat is als ge dingen gewild hebt, echte dingen, en ge hebt ze gekregen. Als ge dingen krijgt die ge wilde hebben, voelt ge u plezant en content en zochte zochte gelijk een warmelijk, purpelen nacht. Paarse pisseblommen en purpel velours, dat riekt altemaal swijlens aluinig om ter sympathiekst, dat stankt smakelaak en ’t is al zo zochte, zochte.
Bruin leven. Bruin is zorg, in de patatten met pellen zitten, als ge niet wilt rock en rollen, of niet wilt dat er iet bougeert of gebeurlijk passeert, omdat ge benijpt voilà zijt voor wat dat er komen gaat en arriveren zal. En zoals ge u voelt als ge wreed binnen moet blijven quel cirque! als ’t stront regent en uw broek lekt lang ’t dak op u en voilà ’t moet weer een keer lukken dat er een poepconcerteken met vierwerk achter de statie staat te springen.
Oranje leven, dat is vergelijkbaar wreed ’t zelfde leven als wanneer ge door een bie of een wespe gestalkt stoken wordt, ge ziet oranje en ge ziet af.
Lichtblauw leven is van de fijnstekens. Het is plezant en al en ’t lijkt wreed stief wijs op de hoge lucht en op de blauwe klokskens in iemand anders zijn moeder haar blauw’ ogen voilà ook al. Ge zijt blij en ge hebt geen pijn, geen vlijmken zeer en geen alteratie, dat voilà ook al niet. Ge loopt op uw hielkens en ge lacht alzo zonder wreed veel laweit te maken – dat is een glimlach.
Zwart leven is als een moeke kwaad boos wreed koleirig is op een kind en het kind heeft ongelijk en voelt dat geen dierken ook niet hem gaarne ziet, niemand niet. Dat is zwart leven. Ge loopt zwaar lijk de peerden op uwen heelteganschen voet.
Grijs leven, dat is wanneer al de couleuren zijn uitgebleekt en er is een tietse zwart in gekomen en uw ogen staan vol water.
Geel leven, dat is nu pardaf voilà krakboem! precies wreed ’t zelfde gelijk ’t schijnsel der zonne. ’t Is fel gelijk gele blommekees, gouden wolviskes en gele krullen op Mumu, mijn poezewoefken, zijn klokhuizeken.
Roze leven is amusement vergaren en wreed stief veel van effens tendens op zijn luidst lachen en nieuwe vodden aan uw lijf hebben en naar theefeestekens en dansant gaan en met confetti à la serrepentin smijten naar d’ onnozelte van smoelen en crème choco glacé sneukelen en wreed straffe orangeade zuipen tot er aan plezant doodgaan mag gepeinsd worden gepiekerd.
Wit leven, dat is ’t mengen van al de couleuren en is een leven van als ’t gehemelte wit is en wreed wreed schone. Soms komt er een rooie zon in en geeft warmte aan zijn kachels en haar feux continus en warmte aan een schoon blanke ziel. Blauw komt en brengt blaaite. Roze komt en brengt feestekens. Purpelpaars komt en brengt schaduweeën van zochtene, velourene nacht, die zo burrekensvol is van wreed stief gewenste dingen. Groen komt erin met ’t voorjaartij, ’t lenteseizoen, en geeft nieuwe liefde, waarmee ge voilà uw leven kunt verdecoreren. Bruin leven komt en bestaat gelijk een schaduwee van chocla, een bruinverniste blaffeture, die ons ’t plezante blauw van den hemel camoufleert en ons voilà wreed zorg’lijk maakt. Oranje is lijk de bliksem, die zo gauwe flitschen kan en die vermag te wonden of te massacreren. Het zwart is gelijk de zwarte, zwarte wolken vol met regen, die zwaar over uw zielement marcheren. Het grijs is al de andere tinten en couleuren die verbleken, maar ge zijt moe en heeltegans onder uw allene, totdat voilà de gele, blijzierige zonneschijn, naar buten komt –

Anoniem zei

Amaai Lore, wat zie jij er een flinke meid uit! Je mama en papa kunnen alvast trots zijn op hun sterke dochter. Blijf maar goed vechten tegen al die slechte beestjes, want die zijn helemaal niet welkom bij speelse meisjes zoals jij. Wij gaan alvast meevechten in onze gedachten zodat jij en je lieve ouders er niet alleen voorstaan. Zeg maar aan je mama dat ze het rustig aan moet doen nu zodat je later veel met je broertje of zusje kan spelen. En geef ook je papa een dikke knuffel van ons want we denken ook heel veel aan hem.

liefs,
Laura & Jesse

Anoniem zei

Lore,

ook al kennen we je niet, toch willen we je als collega's en (ex-)bureaugenoot van je mama, heel veel sterkte toewensen in je gevecht tegen de vieze beestjes!
Jullie zijn veel in onze gedachten!

Evelyne en Linda (CLB Wetteren)

Anoniem zei

Lieve Lore,

Ik zag gisteren je mama en ze vertelde me dat je zo sterk bent, een echte vechter! Dat had ze al gezien van bij je geboorte. (een kickboxer was er niets tegen ;-))
Dus trap met je voetjes en handjes maar stevig in de beestjes hun buik, armen en benen... laat ze maar eens zien we de sterkste is (Lore the almigthy)!

Dikke kus
(tante) Karlien en Steven

ps: geef je een dikke kus aan je mama, papa en broer of zus